Funk Arena
Kuglanje na stazama sa 9 i 10 čunjeva
Boljai Farkaša b.b. | SRB-24300 Bačka Topola |  024 711 400

BLISTAVI BARANJ!
December 06, 2018

Prva 2 dana 73 nastupa!

Image

Najljepši mogući početak mini-jubilarnog, 5. po redu kuglaškog turnira „Vojvođanski Grand Prix“. Kao i prošle godine, i ovogodišnji turnir su otvorili naši prijatelji iz vesele kegljaške družbe „Vodnjak“ iz Novog mesta. Ovoga puta su im se pridružili i drugi entuzijasti iz Novoga mesta, Brežica,…tako je je autobus kojim su stigli u Bačku Topolu bio dobro popunjen.

Od njihova 62 nastupa, najuspješnija na stazama je bila Tjaša Kocjančič sa 584 srušena čunja. Bravo! Za šankom i oko kotlića je „borba“ bila još neizvjesnija i pobjednik će biti proglašen na finalu turnira KD Vodnjak 5.1. u Novom mestu.

Već drugi dan turnira je lokalni matador Adrian Lončarević, juniorski reprezentativac Srbije i standardni igrač slavnog mađarskog kluba Szegedi TE oborio odličnih 663. Veliki su izgledi da će igrati u zadnjoj finalnoj satnici, a poznato je da on „živi“ za duele s Vilijem.

Adrianov san da će se duže zadržati u vodstvu je fenomenalnom igrom i rezultatom od 680 „razbio“ sjajni Čongor Baranj, standardni reprezentativac Srbije i najbolji igrač KK Beograd. Čongi je potvrdio odličnu formu i u potpunosti opravdao uvrštenje u prestižni „Zavarko Team“. Nećemo ga mijenjati!

Od ostalih rezultata, pomalo iznenađujući je izvrstan rezultat od 630 Nikole Vukadinova iz Bačkog Gradišta. Vrijedno je spomenuti vrlo solidne nastupe Tibora Szela (624) i  Jovice Kerečkog (603). Janoš Tot, jedan od najboljih igrača i trenera u bogatoj kuglaškoj historiji Bačke Topole je trenutno prvi među rekreativcima sa 571.

Popularni Mitke je s kotlićem za Slovence nadmašio samoga sebe i kažu da se za najbolji pasulj (s prilozima, razumije se) i gulaš ipak treba doći na kuglanu u Bačkoj Topoli.

Doduše, Mitke to radi nekoliko puta godišnje i trebate biti sretnik da pogodite momenat.

Naše Andrea & Szandi suvereno kontroliraju svih 9 staza, a na usluzi i ljubaznosti bi im pozavidjeli i Ritz Carlton hoteli.

Turnir je tek počeo i prava uzbuđenja tek predstoje.

Najavljene su ekipe iz Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. Svi ste srdačno pozvani i svima se od srca zahvaljujemo na podršci!

 

Slike pogledajte u galeriji

VGP2018 Plasman svi do 4.12
VGP2018 svi nastupi do 4.12


Uskoro kreće jubilarni 5. "Vojvođanski Grand Prix"!
November 09, 2018

Image

Turnir koji je postavio mnoge standarde za sve turnire u Evropi, ove godine slavi mali jubilej.

Nakon rekordnog broja učesnika na 2017., ove godine očekujemo još brojniji i bolji turnir. "Pojačali" smo nagrade, obnovćemo kuglanu i za turnir staviti nove odbojne gume, čunjeve i kugle, tako da će rekord od 711 sigurno biti u opasnosti. 
U želji da podržimo mlade, uvodimo i finale za mlađe juniore i juniorke (U18 u jednoj kategoriji). Sigurni smo da će ove godine nastupiti i daleko više žena nego u prethodnima.
Tradicionalno, očekujemo kompletnu reprezentaciju Srbije (4-struki svjetski prvaci), te svjetske kuglaške klase iz Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Austrije,...Dolazak je potvrdila i vesela družina KD "Vodnjak" iz Novoga mesta. Lani ih je došlo 33, ove godine kažu da će ih biti još više.

Svi ste dobrodošli i svima sretno!

VGP 2018 Raspis


KUGLAŠKA ČAROLIJA ZA KRAJ 2017.!
January 02, 2018

FENOMENALNI JOVETIĆ ISPRED ZAVARKA

Image

Vojvođanski Grand Prix za 2017. nije mogao imati bolji i uzbudljiviji završetak.

Kuglaški svijet ovakvo finale još nije doživio!

Milan Jovetić je pobjednik sa 694 oborena čunja, ispred Vilmoša Zavarka sa 693.

Podsjetimo, Jovetić je prije 14 dana također ispred Zavarka pobijedio na memorijalnom turniru „Gavrilo Gavrilski“ u Skoplju.

Kada nakon završetka sam Zavarko kaže da je prezadovoljan i kada legendarni kapiten srpske reprezentacije, Jovan Ćalić, koji je bio svjetski pojedinačni prvak i odigrao nebrojena izuzetno važna

i napeta finala, kaže da takav meč u životu nije vidio, onda je sve rečeno.

Jovetić, momak iz Kljaićeva, od ove sezone član „Partizana°iz Beograda je prvih 60 hitaca odigrao

kao u transu. Sa 376 čunjeva (179 + 197) je poveo sa velikih 47 čunjeva razlike ispred svjetskog

broja 1 i čovjeka koji je u sva 4 dosadašnja izdanja VGP-a imao najbolji finalni rezultat, Vilmoša Zavarka. Prvu grešku u meču Jovetić je napravio u trećih 30 hitaca, u 10.hicu u pune, srušivši

„dvojku“, pa odmah zatim „četvorku“. To je dalo krila i dodatnu snagu Zavarku, koji je ogromni zaostatak smanjio na samo 11 čunjeva prije zadnjeg čišćenja. Niti 364 srušena čunja u drugih

60 mu nisu bili dovoljni za pobjedu. Jovetić je odigrao hrabro i pametno i nepogrešivim pogađanjem pozicija na kraju ostvario vjerovatno najveću pojedinačnu pobjedu u karijeri. U „paklenom“ i po vrhunskoj kvaliteti dosada neviđenom finalu je zasluženo trijumfirao sa ličnim rekordom od 694.

Četvorica preostalih finalista, Radovan Vlajkov, Branislav Bogdanović, Zsombor Zapletan

i Igor Kovačić, i sami igrači vrhunske svjetske klase, nisu mogli pratiti nevjerovatno visoki tempo i čudesni kvalitet kuglanja spomenute dvojice.  Pomalo indisponirani Bogdanović je nakon 90 hitaca otpao iz borbe za 3.mjesto, koju je na kraju za praktički 1 hitac ispred Vlajkova i Kovačića u svoju korist riješio Zapletan. Kao kuriozitet treba spomenuti činjenicu da šestorica superfinalista igraju

u ligama 6 različitih zemalja – Srbija, Slovačka, Mađarska, Austrija, Italija i Hrvatska.

 

Tihana Čavlović (ŽKK Zagreb) je opravdala ulogu favoritkinje i sa odličnih 597 je uvjerljivo osvojila žensko finale. Dijana Kormanjoš (Radnički, NS) je bila druga, a Ljiljana Babić (Dana, Vrbas) treća.

 

Kod rekreativaca je pobijedio najbolji iz kvalifikacija, Igor Sabo iz Apatina.

 

Mnogobrojni (a ustvari malobrojni) sretnici koji su bili uživo u Bačkoj Topoli i oni koji su u 15-tak evropskih zemalja pratili finala preko livestream-a su se još jednom uvjerili da kuglanje, kao malo koji sport može biti zanimljiv i uzbudljiv.

Za one koji su propustili ovaj kuglaški spektakl, snimke finala i superfinala smo postavili na youtube.

 

Rekordan broj nastupa (316) pokazuje da treba biti uporan i da ovaj naš sport ima budućnost.

Sve u svemu, još jedna sjajna promocija za kuglanje.

 

Sretna 2018.!

VGP2017 superfinale rezultati
VGP2017 finale rezultati
VGP2017 žene finale


Tihana preuzela vodstvo!
December 29, 2017

 

Image

Standardna reprezentativka Hrvatske i članica KK Zagreb, Tihana Čavlović je opravdala ulogu favoritkinje i sa 575 oborenih čunjeva preuzela čelnu poziciju među ženama.
Rekord po broju učesnika je "debelo" oboren. Predstoje nam još dva dana kvalifikacija 
i borbi za ulazak u veliko finale.
Izgleda da je jedan od najboljih svjetskih kuglaša, Robert Ernješi, ipak iz trećeg puta uspio
sa 630 izboriti finale.
 
P.S. Slike su uglavnom screenshots s mobilnog uređaja sa prenosa uživo. Samo da se malo pohvalimo kako nam je dobra kamera za livestream
 
pogledajte galeriju ovdje http://funk.rs/gallery.php?id=118

VGP2017 Satnica finala
VGP2017 finalisti


REKORD SIGURNO "PADA", JOŠ NEKOLIKO SATNICA SLOBODNO!
December 27, 2017

Image

Na vrhu nema promjena, ali se "zakuvalo" u borbi za plasman u finale.

Sa 194 nastupa do 24.12., izvjesno je da će broj učesnika ove godine premašiti brojku od 300. A još nam fali Predrag Bilić sa svojih 10-tak nastupa?! 
 
Zavarko i Kovačić i dalje kolo vode, a među rekreativcima je zablistao Igor Sabo iz Apatina sa 594 oborena čunja.
Najveći kuglački navijač, Jocika Fodor iz Segedina je sa 546 čunjeva mnoge iznenadio svojim kuglaškim umijećem, a generalni sekretar KSS Vojko Pavlović je sa 568 pokazao da mu staze Funk Arene izuzetno odgovaraju. Zapažen je bio i Radivoj Đurić sa 603 (nažalost vjerovatno nedovoljno za finale). 
Marijana Savić-Panić i dalje vodi među ženama.
Satnica je u prilogu i kao što vidite, ima još nekoliko slobodnih termina.
Nazovite 063/198 1114 ili ostavite poruku na FB.

VGP2017 poredak rekreativci 22.12
VGP2017 poredak žene 22.12
VGP2017 prvih 20 24.12
VGP2017 raspored 26.12
VGP2017 svi nastupi do 24.12