Funk Arena
Kuglanje na stazama sa 9 i 10 čunjeva
Boljai Farkaša b.b. | SRB-24300 Bačka Topola |  024 711 400

BLISTAVI BARANJ!
December 06, 2018

Prva 2 dana 73 nastupa!

Image

Najljepši mogući početak mini-jubilarnog, 5. po redu kuglaškog turnira „Vojvođanski Grand Prix“. Kao i prošle godine, i ovogodišnji turnir su otvorili naši prijatelji iz vesele kegljaške družbe „Vodnjak“ iz Novog mesta. Ovoga puta su im se pridružili i drugi entuzijasti iz Novoga mesta, Brežica,…tako je je autobus kojim su stigli u Bačku Topolu bio dobro popunjen.

Od njihova 62 nastupa, najuspješnija na stazama je bila Tjaša Kocjančič sa 584 srušena čunja. Bravo! Za šankom i oko kotlića je „borba“ bila još neizvjesnija i pobjednik će biti proglašen na finalu turnira KD Vodnjak 5.1. u Novom mestu.

Već drugi dan turnira je lokalni matador Adrian Lončarević, juniorski reprezentativac Srbije i standardni igrač slavnog mađarskog kluba Szegedi TE oborio odličnih 663. Veliki su izgledi da će igrati u zadnjoj finalnoj satnici, a poznato je da on „živi“ za duele s Vilijem.

Adrianov san da će se duže zadržati u vodstvu je fenomenalnom igrom i rezultatom od 680 „razbio“ sjajni Čongor Baranj, standardni reprezentativac Srbije i najbolji igrač KK Beograd. Čongi je potvrdio odličnu formu i u potpunosti opravdao uvrštenje u prestižni „Zavarko Team“. Nećemo ga mijenjati!

Od ostalih rezultata, pomalo iznenađujući je izvrstan rezultat od 630 Nikole Vukadinova iz Bačkog Gradišta. Vrijedno je spomenuti vrlo solidne nastupe Tibora Szela (624) i  Jovice Kerečkog (603). Janoš Tot, jedan od najboljih igrača i trenera u bogatoj kuglaškoj historiji Bačke Topole je trenutno prvi među rekreativcima sa 571.

Popularni Mitke je s kotlićem za Slovence nadmašio samoga sebe i kažu da se za najbolji pasulj (s prilozima, razumije se) i gulaš ipak treba doći na kuglanu u Bačkoj Topoli.

Doduše, Mitke to radi nekoliko puta godišnje i trebate biti sretnik da pogodite momenat.

Naše Andrea & Szandi suvereno kontroliraju svih 9 staza, a na usluzi i ljubaznosti bi im pozavidjeli i Ritz Carlton hoteli.

Turnir je tek počeo i prava uzbuđenja tek predstoje.

Najavljene su ekipe iz Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. Svi ste srdačno pozvani i svima se od srca zahvaljujemo na podršci!

 

Slike pogledajte u galeriji

VGP2018 Plasman svi do 4.12
VGP2018 svi nastupi do 4.12